Personvernerklæring


1. Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, skiltnummer, e-postadresse og IP-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

 Norskbutik , heretter kalt Norskbutik, er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At Norskbutik er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Norskbutik som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven og den til enhver tid gjeldende lovgivning knyttet til vern av personopplysninger.

2. Hvordan får vi opplysninger om deg og hva bruker vi dem til?

Det meste vi har av data om deg, er data du selv gir oss gjennom opprettelse av en profil på Norskbutik, eller data som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan f.eks. være sidevisninger og informasjon om din enhet. I tillegg mottar vi noen ganger data fra andre kilder og samarbeidspartnere. 

Personopplysningene vi har, bruker vi først og fremst til å gjennomføre avtaler vi har med deg, men også til å forstå og forbedre tjenestene våre, optimalisere sortimentet, personalisere sidevisninger, lage statistikk, forstå markedstrender og målrette annonser.Opplysningene hentes inn på flere måter:
Opplysninger du selv gir til oss og som samles inn gjennom bruk av tjenestene spesifisert under:

Virksomheten har videre gitt opplysninger som navn, telefonnummer, epost og fødselsdato for kontaktperson og personer med rett til å handle på vegne av virksomheten.
Opplysningene lagres i våre databaser først og fremst for å levere en fullverdig tjeneste, men også for å analysere kjøpshistorikk for å kunne gi din bedrift relevante tilbud og forslag til handlelister med ofte kjøpte produkter.
Bruk av rekommandasjonsprogram for bilskilter
Når du søker etter bildeler kan du velge å oppgi ett bilskiltnummer for å lettere finne de aktuelle reservedeler. Opplysningene lagres i våre databaser kun for å fremskaffe deg en relevant oversikt over reservedeler som er aktuelle for det oppgitte bilskiltnummeret.

Kontakt med kundeservice
Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post eller ved å ta kontakt gjennom funksjoner på vår webside eller via sosiale medier. Dette gjør vi for å kunne svare på din henvendelse.

Informasjon om bruk av tjenestene
Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

Eksempel på bruk: Vi samler trafikkhistorikk for å se hvilke sider som blir besøkt og hvor lenge de blir lest for å presentere produkter som er relevante for deg. Dersom du er innlogget knytter vi søkehistorikken til din profil slik at vi kan presentere produkter og innhold som er relevant for deg.

Informasjon om posisjon
Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for geo-lokalisering. Dersom du samtykker til lokasjonsdeling i vår applikasjon blir din GPS-lokasjon samlet gjennom bruk av applikasjonen.

Eksempel på bruk: Presentere kampanjer i varehus som er i nærheten av der du er, eller gi deg relevante annonser basert på en posisjon du har vært på.

Informasjonskapsler og lokal lagring
Når du bruker Norskbutik tjenester, lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.

Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og for å forbedre våre tjenester.

Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker våre tjenester eller for å gi deg tilpassede produktvisninger slik at du slipper å søke. Informasjonskapsler benyttes også til å lagre hvilke annonser du har sett og klikket på.

Informasjonskapsler og lokal lagring
Når du bruker Norskbutik tjenester, lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.


Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og for å forbedre våre tjenester.

Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker våre tjenester eller for å gi deg tilpassede produktvisninger slik at du slipper å søke. Informasjonskapsler benyttes også til å lagre hvilke annonser du har sett og klikket på.

Informasjon fra andre kilder
Vi mottar informasjon fra andre kilder, for eksempel måleverktøy eller andre tredjeparter, som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.

3. Hvordan blir disse opplysningene delt?

Vi deler opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper i Norskbutik, til bruk for de samme formålene som de ble samlet inn for, og som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Opplysningene deles ikke til selskaper utenfor EU/EØS området. Selskaper i Norskbutik kan bruke personopplysninger til utvikling og forbedring av sine egne tjenester.


Andre selskaper
I enkelte tilfeller deler vi opplysninger med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å kunne gjennomføre avtalen.

Annet
Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Norskbutik produkter og tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.


Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

4. Retting av sletting av personopplysninger

Det er viktig for oss at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, ber vi deg om å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskap- og bokføringslovgivningen.

Innstillinger for brukerdata i applikasjon
Du kan når som helst endre databehandlingen som skjer i vår applikasjon i telefonens innstillinger. Her kan du slå av og på varslinger, slå av eller nullstille søkehistorikk, åpne opp for eller skru av sending av GPS-data til lokasjonstjeneste. Dette påvirker mulighetene til å få varslinger og lokasjonsbaserte tjenester som og kampanjer.

Sletting av informasjonskapsler (cookies)
Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Mer informasjon om cookies finner du her.

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av data fra Norskbutik kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt, f.eks. kan det hende du må logge deg inn hver gang.


5. Våre analyseverktøy

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om kjøpte produkter kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger, for å kunne gi deg som kunde bedre kundeservice og målrettet kommunikasjon, for eksempel i vårt kundeadministrasjonssystem og i analysesystemet for salgssider. IP-adresser og lokasjonsdata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

6. Barnas rett til personvern

 Norskbutik ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder.

Hvis barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foreldre kan kontakte oss som angitt under.